November 15, 2007

Lidt efterdønninger på valget:
Det lader nu til at det færøske mandat, som sikrede VK regeringen magten igen, nu ikke vil bruge sin indflydelse på danske indenrigspolitiske forhold. Det i sig selv en lettelse, for det åbner op for et muligt underholdende forløb hvor Anders Fogh muligvis må kigge til Ny Alliance for at få det nødvendige flertal til de kommende reformforhandlinger og rammeaftaler for kommuner. Et sådan scenarie er jeg ret sikker på vil udløse skærpede krav fra DF om ministerposter, eller som minimum et krav om veto-ret på især udlændinge og indvandrer-relaterede spørgsmål.

Men færingens "hands off" attitude stiller også det demokratiske system i et kritisk lys, i det en plads i folketinget, at man qua sin placering indenfor udvalgsarbejde, parti eller ministerielt arbejde må være forpligtiget til at deltage full scale, og ikke på selektive vilkår. Ligeså vel som den forvoksne baby i nazipyjamas Mogens Camre, nu afslører at han stak vælgerne "en lille hvid løgn" ved at stille op til folketingsvalget, blive valg ind som det ekstra mandat som DF vandt, for derefter at oplyse han han tænkt sig at fortsætte sit arbejde i EU parlamentet.
Hvad kan man sige? Alt affald finder sin affaldsspand.


"...hvor der er arbejde at få udgør de (migranterne) et let mål for de bekymringer social udstødelse har fremkaldt - og samtidigt benyttes de som redskaber i de statslige regeringers bestræbelser på at genopratte deres svækkede autoritet..."
(Zygmunt Bauman)