November 29, 2007


Forhåbentligt en film der lander i danske biografer snart. Et ornlig syg heavy metal ball...
http://www.heavymetalinbaghdad.com/

og tjek også
http://www.vbs.tv/





Min positivistike research på denne blogs succeskriterie, viser nu følgende billede:
Godt 240 hits på 14 dage er omend ikke en himmelråbende besøgsrate, men nok til at holde mig kørende, og udvikle mediet.

Jeg har blogget siden oktober 2004, og hvis man ser bort fra diverse børnesygdomme, kan jeg opregne at NOSRP, med baggrund i sitemeter-stastikken, samlet ligger på omkring 20.000 hits. Det og godt 5300 views på min flickr-account, gør mig egentligt ret glad, tilfreds: Jeg er blevet mit eget medie.

Næste skridt vil så blive i december at vende tilbage til at skrive på engelsk for at se om det øger eller formindsker antallet af besøg på NOASRP, og det bliver med endnu en sequel.
Valget står mellem PORN AND POETRY eller, hver dag og i takt med den kontinuerlige optrapning af julehysteriet, at postere et ambitiøst, humanoidt juleønske på vegne af intet mindre en Planet Jorden.

November 28, 2007




Efter en dag med konstante konfrantationer med komplekse problemstillinger, vildt søde mennekser med store spørgsmål, børn i kulturelt distress, lektor Blomme agtige fagidioter med stigmataten blødende ud af religiøse sår, kortklippede hadefulde råd fra skyggerne, dårlig belysning, iskold regn, ensomhed og sygdom...så higer jeg efter enkle svar på ligeså enkle spørgsmål.

November 27, 2007

UHØRT DYRT!

"Fejloperationer koster amerikansk hospital 50.000 dollars
Et amerikansk hospital, der tre gang på under et år har opereret hjernepatienter i den forkerte side af hjernen, må nu til lommerne og betale en bøde på 50.000 dollars."

(klip fra Politiken)

http://politiken.dk/udland/article439652.ece

Københavns integrationsborgmester Jakob Hougaard (S), vil - til stående applaus fra Dansk Folkeparti - have ændet friskoleloven så man kan forbyde oprettelsen af muslimske friskoler.
"Det er problematisk at vi i Danmark har massiv offentlig støtte til en skoleform som er så uhensigtsmæssig i forhold til integration..:" udtaler Hougaard til Politiken on-line idag.
Det til trods for det faktum at flere af de muslimske friskoler karaktermæssigt ligger på et højt fagligt niveau, man kun kan gå udfra på længere sigt vil udruste dem med bedre kvalifikationer til at imødekommende de stigende krav, som samfundet som sådan stiller unge generelt.
Videre tillader man over en bred kam, i Københavns Kommune, at der i nogle områder af byen findes folkeskole, hvor der der nærmest kun går indvandrer-børn. Det problem indrager Hougaard ikke i interviewet i Politiken, selvom det kunne opfattes som samme "stiltiende accept af offentligt støttet segrering", som Hougaard mener at støtten til muslimske friskoler er.
Forhåndværende skoleborgmester Bregnegaard (Ø), som lagde skole og fritidsforvaltningen i ruiner med et underskud i nærheden af 500 millioner, foreslog på et tidspunkt at man skulle "tvangsflytte" indvandrer børn til mere hvide områder, så man af den vej kunne sikre en mixed-race kultur. På intet tidspunkt har det været foreslået at bevægelsen kunne gå den anden vej, og Hougaard ligger sig nu i linje med Bregnegaards etnificerede problem-fokusering med foreslaget om at forbyde muslimske friskoler.
Jeg tvivler på om at Hougaard i et forsøg på at øge integrationen ville ændre friskolen loven så drastisk at det f.eks betød en lukning af Bernadotte-skolen.
Friskoler har generelt et ry for at være skoler for børn af ressourcestærke forældre - en myte der kan kan diskuteres - men, i forbindelse med de muslimske friskoler tror jeg at man skal se dem også som en reaktion på en folkeskolekultur, som har svært ved at rumme integrations-problematikker. Altså at forældre vælger en friskole til fordi de er motiverede på deres børns vegne. Det problem bliver yderligere understreget af den tendens der gennemsyrer VK regeringens omfattende lovpakke og omstrukturering af folkeskolen, som er præge af en "one-size-fits-all" tænkning.

Jeg mener, at man for at løse de problemer, og til til tider massive problemer, der er på københavnske folkeskole nødvendigvis må åbne op for lokale løsninger der passer til de lokale forhold. At skoler der ligger under gennemsnittet, må have længere tid til at knække kurven via et intensivt arbejde med at placere skolen som et samlingspunkt i i lokalområdet, som ikke er præget af et industrielle menneskesyn, hvor alt skal være målbart og, samligninligt, og styret af konkurrence og markeds-logik. Krav er velkomne hvorimod ensidige forbud af den karakter som Hougaard foreslår, til enhver tid vil øge segrationen.

November 26, 2007




"Søren Sveistrups kriminalthriller ’Forbrydelsen’ endte i et forrygende crescendo, hvor vi omsider fik at vide, hvem der myrdede Nanna Birk Larsen..." skriver Henrik Palle i Politiken i går om afslutningen, på hvad der må være den langsomste TV serie i DRs historie. 20 afsnit over næsten et år, der fortælle-mæssigt dækkede et lille måned.

Jeg har fulgt serien, som noget af det eneste TV jeg har set, mest fordi jeg har behov for ritualer, og jeg har været indfanget og tabt igen. Afslutningen igår, hvor det afsløredes at flyttemand Vagn var drabsmanden med en ret stereotyp psykologisk profil, var i mine øjne et pinagtigt forsøg på at lukke hullerne i en fortælling der har peget i alle mulige retninger. Ud over nogle ret tyndpenede sociale portrætter af familien Birk Laursen, forsøgte serien at tegne et nutidigt billede af powerplayet i en politisk virkelighed, i dette tilfælde Københavns Rådhus. Der blev i forhold til hvor serien i sidste omgang endte, brugt ufatteligt meget tid på Rådhus-vinklen, og det har selvfølgelig ikke være umotiveret fra forfatternes side. Men både den side af historien, og skildringen af arbejderfamilien Birk Lauersen blev aldrig til andet end blege skabeloner og stereotyper. Og at serien ender i den meget klasse-romantiske forestilling om at den lille mand tog skraldet og top-politkeren gik fri, synes jeg var en meget nem og plat udgang på serien.

DR-Søndagsnyhederne, havde videre, mindre end to minutter efter at serien var sluttet, afsløringen af "hvem gjorde det?" som top-historie. Det virkede som fuldstændigt absurd og non-informativ selvforsyning. og dagens tabloider spiller med på vognen. Både BT og Ekstra Bladet har afsløringen som forside historie. Med de overskrifter tror jeg at fx BT og Ekstra Bladet over det sidste år har ladet godt 30% af deres forsidehistorier referere til en dansk TV begivenhed. Især har "Vild med Dans" trukket ufatteligt mange overskrifter.

Kunne der være en sammenhænge mellem det selv-celebrerende og selv-refererende mediebillede og det begrænsede udsyn mod verden som nu for tredie gang i træk sikre valgsejren til VK-regeringen?

Palle er glad

November 25, 2007

Munir, Azzam, Fatima, Nadil, Nadiil, Kamal, Ibrahim, Haider, Alim, Abbas, Khaled, Nasir, Sara, Stan, Bujamin, Mehmet, Kausa, Hadil, Annad, Nasra, Amira, og seks navne jeg ikke kan huske deraf mindt tre der hedder Mohammed.

4U, Unavngiven Københavnsk folkeskole.

Anders, Bendt, Per, Stig, Lars, Claus, Lene, Brian, Kristian, Connie, Jakob, Birthe, Bertel, Karen, Helge, Ulla, Søren, Eva, Troels, Carina.

VK regeringen pr 23.11 2007.

November 24, 2007




















Besøgte Jan iaften, god ven, musik og bonafide filmfreak, som præsenterede mig for en svenske Christina Lindberg, som ud af ingenting fra 1969 til midt i 70erne, hurtigt slog sit navn fast som grænseoverskridende skuespiller i en række sexploitation-film. Jeg har endnu tilgode at se filmene. I mellem tiden er her lidt at sælge ideen på.

oops. fik posteret langt mindre end jeg troede om den koncert. Det var en dobbeltwhammy: Jeg har faktisk aldrig været i Marmorkirken før, måske engang i halvfjerdserne på klasseudflugt. Et helt fantastisk rum. Bortset fra bænkene, som har samme elendige kvalitet som bænke i stort set samtlige danske kriker. Man skal åbenbart sidde af helvede til, og få ondt, blive urolig i kroppen, føle skylden og ad den vej åbne sig for Herrens ord om tilgivelse.
Men koncerten: Johan Johannsson have back up af en stryger kvartert, og musikalsk bevægede han sig et sted mellem ny-klassisk grænsende til ill-bient/ambient. Musikalske reminiscenser af Satie, Doors, slægtskab med norske Geir Jessen (Biosphere), dark-dub, og selvfølgelig 12toner.
Selvom jeg heller aldrig har været på Island, bortset fra at jeg har fejret een fødselsdag i Keflavik Lufthavn, så var der et eller andet umiskendeligt islandsk over den samlede lyd. Stor, øde, rolig, tung, mørk, nytænkende, intellektuel og kommerciel. Jeg skal ihvertfald købe hvad jeg ikke købte igår.

http://www.myspace.com/12tonar
http://www.johannjohannsson.com/

Hvad jeg ikke købte idag købte jeg igår. Hvad jeg købte idag var en billet til en koncert med islandske Johan Johansen i Marmorkiken. 60 kroner.

November 23, 2007

Er på vej i Aldi for at købe en kold kalkun, og låne en dårlig fotokopi med et billede af hende her, og bare suge på marven af æstetikken.
I dag, fredag, er det:
BND, Buy Nothing Day.





http://adbusters.org/metas/eco/bnd/










Scarlett Johanson.

November 22, 2007









"Et underligt kog af lyd vælter pludselig ud gennem de åbne døre indefra, et grådblandet, hunderedetusind-stemmigt kor, som fra en synkende verden. Det er Alsang; min dreng har åbnet for radioen: "Kongernes konge-" og "Gud skærme Danamrk". Fra hele landet opstiger der bønner, som var der åbnet ned til de Fordømtes Opholdssted; radioen samler det hele; Nationen anråber himlen gennem et rør. Det lyder uhyggeligt af "Titanics" undergang - og en kende af Oxford! Kender det Danske Folk ikke andre udveje til at møde modgangen end at stille sig op med hinanden i hænderne og synge: "Nærmere Gud til Dig"? Eller er det blot statister, i kyniske regissøreres hænder? Ak, om lyden for en gangs skyld ville gå den anden vej også. Så ville jeg af mine lungers fulde kraft råbe ind i radioen til det danske folk: Hjælp dig selv, så hjælper Gud dig!"

Idag et par fraser fra forordet til Martin Andersen Nexø`s erindringsroman "Morten Hin Røde", en af Nexø`s mere perifere romaner, som følger Pelle (Eroberens) ven, Mortens voksne liv.
Jeg vælger at citere fra den idag, fordi den på besynderlig vis her godt 50 år efter den blev udgivet første gang, med et narrativ afsæt i tiden op til og under første verdenskrig, har en næsten forstemmende beskrivelser af en dansk nationalitesfølelse og selvopfattelse.

Og fordi jeg ikke kan slippe det valg d. 13 november fordi det var mere end et ordinært valg, eller netop valg i ordets egentlig betydning. Med mindre Venstre Fogh Rasmussen mestrer at manøvrerer sig uden om DFs afgørende indflydelse så skiftet for alvor manifesteret sig som ide. Og skulle Fogh manvørere sig udenom alligevel, så vil en eventuel midtersøgning ikke kunne forandre ved det faktum at den ansvarsdeling som var en grundlæggende ide i den historisk socialdemokratiske velfærdmodel, som tiltrods indebar at individder kunne være eller blive rige, at der fandtes klasser, ligger i ruiner.

Mættet ligegyldighed og patronisering. Jeg vil gerne kunne slippe det.

Unsere Man in Die DDR
http://da.wikipedia.org/wiki/Martin_Andersen_Nexø

November 21, 2007

Lærte et nyt ord igår: Negaholiker.
Det er langt mere dækkende end "aggresiv pessimisme"....mere salgbart, sjovere, selvom det er negaholisk. Mere rammende. Fordi det i sig selv skildrer the flipside af kun at være negativ. De negative konsekvenser af kun at være det ene fremfor det andet. Og ikke siger: At være negativ nødvendigvis skal associeres med noget dårligt, men udelukkende skal ses som en modkraft, et bidrag balancen: det er yderpunkterne, der danner begreber og meninger.
Så ordet kunne også være Posiholiker, det lyder bare ikke så godt. Så hellere pikslikker.

November 20, 2007

klassesamfundet er spillevende og har det bedre end nogensinde. alt kategoriseres udfra race klasse og køn. jeg vil gerne uddybe men har travlt. jeg vil gerne postere hver dag men har travlt og snyder på vægten for at postere noget. det ville have været lettere med porno.

satans little helper
www.youporn.com

et lille aber dabei - der findes ikke ikke objektivitet. ikke i nyhedsformidling. og jyllands posten...jeepers creepers.

http://www.dr.dk/NETTV/Update/2007/11/19/20071119201443.htm

November 19, 2007

Klippet fra en leder Jyllandsposten og læst i Politiken:

"Eliten havde udset sig dette folketingsvalg til at oprør. Nu ville den selv til fadet - alle kendisserne, kommentatorerne, godhedsambassadørerne. Men vælgerne ville det anderledes. Det (folket) fejede disse badutspringere af bordet med et overbevisende genvalg af den sande folkelige VK-regering og mindende dem om at bare fordi man er blevet nådigt interviewet på DR2 eller har haft et læserbrev i Politiken, er det så langtfra det samme, som at man har krav på at blive taget alvorligt..."

Det, klippet, fortjener egentlig bare at stå.
Men det er betryggende at vide vi har en landsdækkende avis til at agere mikronfonholder for VK(O)-regeringen, den sande folkelige..støttet på eet ydermandat, og den nu totalt skingre Pia Kjærsgård, der først fremsætter og siden modererer hendes udtalelser om at ville smide Asmaa Abdul Hamid ud af Folketinget, korproligt, hvis man kunne, og hvis Asmaa skulle finde på bare at nævne Allah fra talerstolen. Det er er det sande folkelige ansigt. At det er forbeholdt - ikke eliten nej, men de u-uddannede horder af bonderøve (og homofobiske færinge) der styrer vores land. DF, som har hamret Mohammeds navn ud fra taler stolen, DF som med udtalelser som "jo, muslimerne må gerne få en gravplads, det kan ikke gå hurtigt nok, bare de ligger i deres grave - allesammen"...det er fremtiden, det er profilen, det er retningen, det er forklaringen der sælger billetter. Jo simplere - jo bedre. Danmark: Nu i mono.

"The impressions are many, but one is blinding: My God it is so white!"

November 16, 2007

Kom hjem sent inat. Fuld. Mærkelig dag. The Odd Job, en fotokopi. Og mange af dem. Nøglen i døren som millioner af gange før, rage efter lyset, bande over stanken fordi vores million-dollar lokum ligger i ruiner, der er store kartofler og der små kartofler, jeg er bare ikke glad for det valg, ikke glad for hvor ligegyldigt det kom ud af tvet, som en semifinale i vild med dans, kamerahold oppe i røven og inde i bilen og modeeksperter og vejrudsigter, fotokopier - jeg finder lyset og nogen har skrevet HELL med tør og ukogt spaghetti på det atracitgrå køkkenbord.

November 15, 2007

Lidt efterdønninger på valget:
Det lader nu til at det færøske mandat, som sikrede VK regeringen magten igen, nu ikke vil bruge sin indflydelse på danske indenrigspolitiske forhold. Det i sig selv en lettelse, for det åbner op for et muligt underholdende forløb hvor Anders Fogh muligvis må kigge til Ny Alliance for at få det nødvendige flertal til de kommende reformforhandlinger og rammeaftaler for kommuner. Et sådan scenarie er jeg ret sikker på vil udløse skærpede krav fra DF om ministerposter, eller som minimum et krav om veto-ret på især udlændinge og indvandrer-relaterede spørgsmål.

Men færingens "hands off" attitude stiller også det demokratiske system i et kritisk lys, i det en plads i folketinget, at man qua sin placering indenfor udvalgsarbejde, parti eller ministerielt arbejde må være forpligtiget til at deltage full scale, og ikke på selektive vilkår. Ligeså vel som den forvoksne baby i nazipyjamas Mogens Camre, nu afslører at han stak vælgerne "en lille hvid løgn" ved at stille op til folketingsvalget, blive valg ind som det ekstra mandat som DF vandt, for derefter at oplyse han han tænkt sig at fortsætte sit arbejde i EU parlamentet.
Hvad kan man sige? Alt affald finder sin affaldsspand.


"...hvor der er arbejde at få udgør de (migranterne) et let mål for de bekymringer social udstødelse har fremkaldt - og samtidigt benyttes de som redskaber i de statslige regeringers bestræbelser på at genopratte deres svækkede autoritet..."
(Zygmunt Bauman)

November 14, 2007

Valget er ovre. VKO regeringen kan fortsætte med at fastholde magten med et ydermandat fra en homofobisk færøsk fårehyrde. Pia Kjærsgård (DF) kørte under partileder-runden, efter valget afslutning, trussels-retorikken i stilling, og man kunne gennem hendes skingre stemme høre et krav om ministerposter HVIS Naser Khader skulle komme til at sidde med den afgørende indflydelse, som havde været dette valgs omdrejningspunkt. Det skete ikke, fårehyrden blev tungen på vægtskålen, Pia krymber sig snedigt som den lejlighedsvise cocksucker hun er, og der er nu udsigt til endnu fire års vulgær nationalromantisme, snæversyn, magtfuldkommenhed, xenofobi, lukkede døre, en ordentlig røvfuld gatekeepers og et privatliberalt helvede af corporate culture.

En lille sejr dog, at min stemme gik til en kandidat der kom i folketinget, båret på frugterne af SFs arbejdssejr. Ôslem Sara Cekic bliver dermed den første kvinde med en muslimsk baggrund i det danske folketing.

lidt bio på Ôslem: http://politiken.dk/politik/article429443.ece

og min blog research: 21 hits på en dag. Jeg er ovre min personlige spærregrænse og bliver ved. Et hit fra SaudiArabien er meget motiverende. Mere skal der ikke til. Eller som Anders Fogh sagde til de inviterede unge venstre løver der iscenesatte hans sejr på en kongeblå baggrund: "Fyr den løs"!

November 13, 2007

Idag,
har jeg i endnu et forsøg på at fastlå om der faktisk er læsere på den her blog, overtalt Lennard Grahn and his rocking pallete at placere et sitemeter på min blog, som indtil videre har talt 4 hits idag. Det beviser at der er læsere. Hvad jeg kan gøre for at oppe antallet bliver min næste opgave.

Idag, har jeg endvidere stemt på Öslem Cekic (SF), som blandt igennem mangfoldighedsnetværket http://www.mangfoldighedsnetvaerket.dk/kontakt.htm har præsteret et godt og nødvendigt stykke arbejde indenfor det felt INTEGRATION, som vi stadig diskuterer i Danmark.
Jeg hældte egentlig til at stemme på brandet Asmaa (Ø), men var i tvivl om jeg i så fald ville have stemt på en socialist, som jeg foretrækker at gøre. Og morgenaviserne skrækscenarie var at regeringens flertal, baseret på Dansk Folkeparti skingre bitterhed kan fortsætte, og derfor besluttede jeg med at rykke til højre og stemme strategisk på SF, og på en kvinde med anden etnisk baggrund end dansk.

November 12, 2007

ROLLING WITH THE PUNCHES udstillingen blev pillet ned igår. Blandt de sidst udstillede objekter var at finde at gammel Kolibri skrivemaskine, hvori vi behændigt havde sat et stykke papir, så folk kunne skrive en kommentar til udstillingen. Her er et udpluk:

"Klasse, god fernisering. Gratis Øl!"
"Grfik er nu."
"Tigers!"
"Vi passede godt på dit lille gak....øh, hov galleri."
"The end of history is near."
"69: der var en der var to der tre der var fire der kom forbi."
"Pussy to go: Love is a dog from hell."
"My opinion matters."
"Get past the Gatekeepers and you are home safe."
"Jeg har engang set Iben Hjele i en 7-11 på Fælledvej."
"hhhhh"
"Råhyggeren udstilling."
"Do you value loyalty over obedience?"
"Bare jeg kunne hækle mens i går forbi hækle en handske til en tank."
"Frver."

November 11, 2007

Indtil videre må oplysningerne som Ekstra Bladet igår smed ind i valgkampen, med sleazeball Jens Rohde som eneste navngivne kilde markere et hidtil dybt dybt lavmål i årets valgkampagne. Ironien består vel hovedagligt i at Mogens Lykketoft tabte valgte helt alene, og at Venstre på ingen måde havde brug for hjælp til at sikre en valgsejr. Det klarede Lykketoft meget flot selv, og det stod at læse i samtlige meningsmålinger op til valget.
Men oplysninger iår bekræftigere bare endnu engang et samlet billede af en valgkamp, hvor ingen midler længere spares, på knæ for meningsmålinger.

et foreslag: Forbyd meningsmålinger under fremtidige valgkampe. Og giv Jens Rohde en meeeeeeeeeeeeeget lang ferie

http://www.dr.dk/Nyheder/Temaer/Politik+temaer/2007/Valg/2007/11/10/062650.htm

November 10, 2007

SKIK FØLGE ELLER LAND FLY...

Den valgplakat eller valgslogan havde jeg simpelthen ikke set før idag, ikke ville set måske eller et udslag af jeg stadig ikke ser tv. Men jøsses dog: Kan rejsningen på den nationale kLAPHAT blive hårdere?
Endnu engang præsentere prinser og prinsesserne i Dnask Folkeparti deres rendyrkede nazistiske retorik med en valgplakat med et billede (som forøvrigt ikke er taget i Danmark) af muslimske kivnder i burka, hajab, med ovenstående slogan, og det lille aber dabei: vi står fast på de danske værdier. Jeg kan simpelthen ikke holde det ud. Hvem fanden har givet dem lov til at patenteret danske værdier, hvad er danske værdier, og findes der noget mere ficking deprimerende og kedeligt ureflekteret end det koncesushelvede de påstår de kender den sande værdi af.
Dygtigt ja, men jeg kan fandme snart ikke røre mig for deres utilslørede had og simplemindedness og nazilort, jeg kan ikke længere køre min yndlingstur omkring Hald Sø ved Viborg når jeg er hjemme for at besøge min gamle mor fordi hver gang jeg drejer ind af marguritruten skal jeg tænke på at s y m b o l e t er assimileret af DF.
Det står så tindrende klart at DFs opfattelse af kultur, udelukkende drejer sig om orden, at kultur er lig orden og kontrol, en statisk størrelse der ikke kan røres ved eller udvikles, og alle udefrakommende forsøg på at rocke den lille båd skal skæres ved roden, at udvikling er ondt, at døren skal lukkes godt og grundigt efter dem der har fået, at de bliver inde i deres små triste virkeligheder med fastnaglet tro på at Danmark altid har været et demokrati, at vikingerne tog til England med en fucking ældrecheck og en stak Morten Korch dvder, en flagstang og en klaphat...

Nå men ha et godt valg og held og lykke Danmark. Og ti resten af jer, vi ses på månen.

November 08, 2007

Stakkels Henrik Qvortrop.

Efter i ugevis at have kørt en meget personlig og ikke særlig veldokumenteret hetz mod partileder Naser Kader, går chefredaktøren til modangreb i en leder i det eller sjældent politisk orienterede kiosk basker Se & Hør. Hr. Qvortrop kører i samklang med Dansk Folkeparti, de rent etnoficerede argumenter i stillingen, i og med at han kobler Kaders - ikke uforståelige, men politisk u-intellingente, reaktion mod Qvortrop, og kaldte HQ for et "dumt svin" efter gentagne overskrifter i Se og Hør, med Kaders etniske herkomst.
Jeg hælder ikke til konspirationsteorier i øvrigt, men med HQs uindskrænkende adgang til mediebilledet i DK, og til trods for det faktum at han han trukket sig som politisk kommentator under valgkampen, i hvert fald fra DRs "Jersild og Spin", efterlader mig kun med et indtryk af en personlig kamp mellem de to, som intet har at gøre med politik, men at HQ desværre har magten til at ramme centralt ned og forrykke en af de væsentligste udviklinger i dansk indenrigspolitik siden regeringsskiftet i 2001.
At Kader bør komme ud af busken og bevise at HQ tager fejl kan man kun ønske han kan, og ikke mindst at han bør.
Men iøvrigt at HQ, føler sig personligt og moralsk antastet af Kaders titulering som værende et "svin", er for mig helt ufatteligt. Dels slår HQ på det moralske skred hos Kader, som måske har fået udført sort arbejde. Det iscenesat af en mand som er chefredaktør for et af de ugeblade i Danmark som simpelthen lever af løgn, spin, løse rygter, syge celeb-besættelse

http://politiken.dk/politik/article422676.ece

I dagens udgave af NYHEDSAVISEN harcelerer chefredaktør David Trads over SFs økonomiske plan for et fremtidens Danmark. Kort og godt er David Trads pointe at de offentlig service forbedringer som SF har stillet i udsigt, vil koste hver enkelt dansker 1400 kroner om måneden! Og det kan vi ikke have. Nej fy for fanden. Skuffende nok går Trads ikke i detaljer - ud over udgiftsniveauet - med planen, som faktisk indebærer en målsætning om ligeløn mellem privat ansatte og offentligt ansatte (hvilket for en del offentligt ansatte ville betyde et gevaldigt lønhop), gratis tandlæge, bedre skoler, mindre klasser...alt i alt tanker, man med SF loyale øjne (ja jeg stemmer SF), kunne foranlediges til at tro, også på sigt ville lette udgifts niveauet for den enkelte dansker.

Alt i alt er det blevet en valgkamp der er tvunget i knæ af afsløringer og skandaletørst, båret af en populistisk frygt for meningsmålinger. Sjældent har en valgkamp herhjemme været så fuldkomment støvsuget for substans, hvor både medier og politikere synes at gå efter laveste fællesnævner.

November 07, 2007

bare for at understrege min pointe her et link:
http://www.dr.dk/Nyheder/Temaer/Politik+temaer/2007/Valg/2007/11/07/173651.htm

Billigt men til gengæld grimt...

Et annoncetillæg fra Dansk Folkeparti var pakket ind i Nyhedsavisen idag. Er der for fanden ikke snart nogen der kan gøre dem kunsten efter, eller er der ikke nogen der gør dem kunsten efter fordi DF er gået på strandhugst i rendyrket nazistisk retorik?
Ikke fordi jeg som sådan eller er nogen nationalromantisk fætter, snarere en halvgammel-socialt-indigneret -udfattig-socialarbejder -slash -kunstnertype -der -truffet -alt -for -mange -forkerte -valg...men. Nu har de altså assimileret, internaliseret MARGURITEN som Dansk Folkeparti`s symbol, angiveligt fordi Pia "ugly bitch in small pond has big impact" Kjærsgaard og hendes mand Henrik "life is a bitch and then you marry one" Thorup, ved deres bryllup den 3. juni 1967 ("i øvrigt en uge før dronning Margrethe og Prins Henrik blev gift" som de skriver i annoncetillægget..") fik en marguritbuket som brudebuket, og at blomsten a l t i d har været Forkvindens yndlingsblomst. So be it..
Men det national-vulgære i at koble sig til royalisme, at adoptere endnu et dansk symbol, er så billigt som det er grimt. Partiets fulde erektion på klaphatten har hermed nåede nye højder at førnævnte nazistiske og totalpopulistisk karakter.

November 06, 2007

idag,
indignationen der ikke vil dø. Idag, på jobbet, mit nye job, på skolen den gamle skole med alle intetionerne men ingen ressourcer. idag på skolen i et af de hårdeste belastede indvandrer miljøer i danmark. på den skole uden et eneste dansk barn - eller det det danske barn jeg ikke har mødt, der har man lagt virkeligheden for fremtidens integration. det pisser mig af at det ligger der. hos børnene. at man prøver at vise dem at det lort de møder udenfor ikke nødvendigvis er det samme indenfor, på skolen, men det er det, mere reglen end undtagelsen. de er så meget kulturelle kloner som alle er det. alt kultur er menneskeskabt. men der et knæk, en gigantisk social underskudssituation jeg ikke kan gabe over eller jeg holder ud, på det bagtæppe der hedder en by og et land og et medielandskab plastret til i valgplakater og kampagner. den stærke idealisme, alle værdierne i stilling, modsætninger, hvis der ellers er modsætninger at få øje på, og så ingenting, så flader oscilloskopet ud. ind på borgen og sylte virkeligheden.
det der sker, dag efter dag på skolen, det er børnene der stigmatiseres og betaler prisen, det er simpelthen ikke til at holde ud at se på. der bliver ingen uskyld at vende sig om at se tilbage på. der intet rent, der er kun begrænsninger og bagstræberi og uhensigtsmæssige overlevelses strategier.
idag, på skolen var ingenting anderledes.

November 02, 2007

Min kæreste havde i forbindelse med produktionen af en film om thailandske kvinders migration til Danmark og Europa, søgt DANIDA om tilskud til samme produktion. I dag fik hun afslag med følgende argumentation.
Det thailandske BNI (brutto national indtægt) er på lidt over et år steget fra lige under 2400 us dollars til 2999 us dollars. Det i sig selv ennogenlunde positiv udvikling. Men det betyder at DANIDA ikke længere støtter projekter i Thailand fordi DANIDA politiske øvre grænse ligger ved 2500 us dollars. Det vil sige at man fra politisk hold betragter et helt område som en homogent system hvor alle for lige meget del i en stigning i BNI`et. Det betyder også, at de massive store fattigdomslommer der er i et land som Thailand, nu ikke længere kan modstage støtte fra nævnte organisation, selvom det stigende BNI tals positive tendenser tilfalder megacity Bangkok især, hvor mange penge er koncentreret på få kapitalistiske konglomerater. Samme scenarier gør sig gældende i et land som Botswana f.eks.
Problemstillingen er væsentlig, fordi der går direkte imod regeringens officielle holdning om at udviklingsbistand skal ligge i nær og lokalområder. Derfor må man nødvendigvis tage højde for lokale forhold, og kan i den sammenhæng ikke bruge et BNI tal til noget.
Politiken er kedelig men ofte set tendensiøsitet i dansk udenrigs og udviklingsbistand-tænkning der hedder at: One sizes fits all.
Intet kunne være længere fra sandheden og vigtigere, de faktisk forhold som er virkeligheden i de især udsultede landbrugsområder i fx Thailand. Det er et kedeligt og ureflekteret resultat af en superkapitalistisk tænkning der entydigt forstår enhver økonomisk udvikling som en progressiv udvikling.

November 01, 2007

In a feeble attempt to clarify whether it is the lack of porn, violence, gossip, weatherforecasts, starsigns or the mere fact that I write in english and could come out as boring, that this here NOASRP blog seeminly have very few readers I will for remains of november be writing in my mothertoungue - danish - and, if that doesnt seem to up the activity, I just maybe turn to porn and other obscurities.

So: In danish.

Idag,
starter jeg på et nyt job.